Sørg for å holde hunden din hydrert i sommervarmen!

Sørg for å holde hunden din hydrert i sommervarmen!

Gjennom hele landet kan vi se temperaturer som nærmer seg 30 grader denne uken. Varme tåles dårligere av hunder fordi de eliminerer væske på en annen måte enn vi mennesker gjør. På varme sommerdager kan du bli dehydrert hvis du drikker for lite væske.

Du kan lese om årsaker til, tegn og metoder for å unngå dehydrering nedenfor.

 • Årsaker og tegn på dehydrering.
  Hunden din kan bli dehydrert av ulike årsaker som oppkast og diaré, eller lek og lange dager utendørs på en varm sommerdag uten tilgang på tilstrekkelig med vann eller skygge.

  Tegn på dehydrering kan være sløvhet og tap av elastitet i huden. Dette kan du enkelt sjekke ved å ta en liten klype-test for å se om huden «spretter tilbake» på plass eller holder seg i klem i flere sekunder. Denne testen kan du også enkelt prøve ut på deg selv i forkant, for å se hvordan det fungerer.

  Et annet tegn kan være unormalt mye pusting og pesing, samtidig som den trekker mot skygge, kjølige underlag og kanskje vann.

  En annen test du kan gjøre er å trykke på hundens tannkjøtt til det blir hvitt. Dersom blodet strømmer raskt tilbake, er dette et godt tegn. Hvis det derimot tar tre eller flere sekunder, er dette tegn på at hunden er svært dehydrert.

 • Sørg for at hunden din holder seg hydrert med disse tipsene:
  Dersom du allerede er hundeier, vet du hvor raskt vannskålen tømmes gjennom sommermånedene! Et godt alternativ er å plassere vannskåler i flere soner i hjemmet, spesielt dersom du er på jobb eller av andre grunner ikke er hjemme og kan kontrollere eller fylle opp vannskålen når den er tom.

  Et annet populært alternativ er å bruke en vanndispenser/fontene som gir hunden kontinuerlig tilgang på vann. Noen modeller, som f.eks. denne, er utstyrt med karbonfilter som resirkulerer vannet og sørger for optimal vannkvalitet hele dagen!

  Husk samtidig på at valper under vekst trenger mer væske enn voksne hunder.

 • Hydrering på farten
  Dersom du har en aktiv livsstil, reiser mye og tilbringer lange dager utendørs kan disse portable vann- og matskålene være et godt alternativ da de er lette, tar liten plass og gjør det enkelt servere mat og drikke på tur.

  Skal du på stranden eller en tur i parken, kan disse vannlekene legges i kjøleskapet og pakkes ned i kjølebagen, for å ha en nedkjølende effekt på varme sommerdager!

  I tillegg til å holde hunden din hydrert, sørg også for å ha med deg næringsrik hundemat. Vi elsker denne naturlige hundematen fra Nala Health som både er allergivennlig, rik på insektsproteiner, grønnsaker, frukt og essensielle oljer og planteekstrakter.

  Dette hundeforet inneholder ingen syntetiske vitaminer og mineraler, fyllstoffer, soya, hvete, smakstilsetninger, konserveringsmidler eller fargestoffer.

  Sammen med tilstrekkelig med væske, vil dette bidra til at hunden din holder seg sunn, energisk og glad på en varm sommerdag!


 • Hva er tegn på alvorlig dehydrering?
  Dersom hunden din lider av et tilfelle av alvorlig dehydrering kan du se knallrødt tannkjøtt, rask hjertefrekvens og svak puls. Hunden kan også vise tegn til svake og kraftigere skjelvinger og i de mest alvorlige tilfellene besvime.

  Ved mistanke om at hunden din har heteslag eller lider av alvorlig dehydrering skal dette alltid betraktes som et nødstilfelle og veterinær skal kontaktes. En veterinær vil raskt kunne avgjøre om det er nødvendig å komme inn eller bistå deg i behandling hjemme.

  Hvis det er snakk om alvorlig dehydrering, skal man være forsiktig med å gi for store mengder vann da det kan føre til oppkast og forverring av situasjonen. Start derfor alltid med å gi små mengder.

  hunder er veldig intuitive dyr som ofte ikke drikker mer enn nødvendig. Så sørg for at hunden din aldri blir dehydrert ved at den daglig har tilgang på rent, friskt vann!
Tilbake til bloggen