5 fordeler hunder har på helsen vår

5 fordeler hunder har på helsen vår

Det er ingen hemmelighet at det å ta vare på en hund kommer med mye ansvar og forpliktelse. Samtidig følger det en rekke fordeler som har vist seg å ha en dokumentert, positiv påvirkning på både fysisk og mental helse. Her har vi satt sammen en liste med 5 helsefordeler!

 

Avstressende og beroligende

  • Dersom du ofte kjenner på stress og uro, kan hunden hjelpe deg med å lindre dette. Vitenskapelige undersøkelser har vist at samvær med hunder kan senke blodtrykk, kolesterol og redusere produksjonen av stresshormonet kortisol.

    Det å gå en lang tur med hunden din i frisk luft, stimulere til lek eller kos og nærhet kan øke produksjon av serotonin og dopamin. Disse er nevrotransmittere som gir oss følelsen av glede og motivasjon, som igjen gir oss energi og overskudd til å takle dagens utfordringer.


Selskap og vennskap

  • Det å ha noen rundt seg som er avhengig av deg for å ha det bra, gjør at du føler deg både nyttig og verdifull. Spesielt for deg som bor alene, eller av andre grunner kjenner på utenforskap eller ensomhet, kan det å ha en hund i nærheten lindre disse følelsene. Isteden kan disse erstattes med nærhet, vennskap og det å være av stor betydning for noen. Disse følelsene bekrefter våre grunnleggende sosiale behov for trygghet og kjærlighet. 


Struktur og rutiner

  • Når man blir hundeier tilføres hverdagen en rekke nye oppgaver. Hunder må luftes flere ganger daglig, de må stimuleres fysisk og kognitivt med lek og aktivitet, de må mates, børstes og stelles. Disse oppgavene bidrar ikke bare til en balansert, glad og rolig hund, de samme fordelene gjelder også for deg. De daglige gjøremålene som må gjennomføres for å ta vare på hunden din, hjelper også deg til å bli et mer balansert, organisert og strukturert menneske.


Regelmessig aktivitet

  • Hunder trenger daglig fysisk og kognitiv mosjon. Hunden din må luftes og lekes med opptil flere ganger daglig, som er en utmerket måte for deg å få en deilig spasertur i frisk luft eller en leken kondisjonsøkt i parken. Regelmessig aktivitet bidrar til godt humør, mer energi, bedre søvn og er vesentlig for å oppnå en sunn fysisk og mental helse.

 

Reduserer ensomhet og åpner for sosialisering

  • Det kan være mange grunner til at man kjenner på ensomhet eller kanskje ikke får tilstrekkelig med sosiale stimuli. Spesielt under og etter Covid er det mange som har fått kjenne på ensomhet og det å være alene. Kanskje har det vært vanskelig å finne tilbake til den sosiale hverdagen? Hundeiere har en tendens til å elske å snakke med hverandre om sin åpenbare, felles interesse. Hvorfor ikke ta en tur i parken og bruke hunden din som et hjelpemiddel til å sosialisere og komme i kontakt med nye mennesker?
Zurück zum Blog